fbpx

GÆLDENDE RETNINGSLINIER PÅ NUVÆRENDE TIDSPUNKT

Du kan sejle frit i LystHusBåden som et andet lystfartøj nær kysten, ligge til i forskellige havne som gæstesejler, ligge for svaj i de rolige bugter rundt i Danmark, samt sejle via fjorde og kanaler i Danmark, og igennem Europa. En tommelfingerregel pt er max 2 måneder samme sted. Vi henviser vores kunder til at lægge deres LystHusBåd på landjord i vinterhalvåret og fragte den til vandet i sommerhalvåret. En LystHusBåd kan fragtes på en almindelig blokvogn uden følgevogn.

Hvis du ønsker en fast havneplads, er første skridt at finde en havneplads. Efter nugældende regler kræver det herefter en godkendelse fra kystdirektoratet, se administrationsgrundlag for søterritoriet 5.6.2, som omhandler husbåde og lignende til helårsbeboelse, og erhverv. Da vores LystHusBåd er et fritidsfartøj med overnatning af forbigående karakter, mener vi, at der mangler en lovgivning for LystHusBåde. Vi er i dialog med myndighederne omkring dette.

I det kommende nummer af Bådmagasinet (December 2021), er vi blevet interviewet, det er blevet til en længere artikel, hvor det ovenstående også er beskrevet. Så snart det er muligt, linker vi til artiklen her.